Tratament de extractie al punctelor negre 

Ce sunt punctele negre și de ce apar?

Punctele negre apar pe piele sub formă de pete mici și închise la culoare, ca urmare a porilor încărcați, fiind denumite și comedoane deschise. Aceste semne sunt premergătoare apariției acneei și trebuie tratate din timp, ca să nu favorizeze apariția pus-tulelor.

Acumularea de sebum în interiorul pielii duce la formarea de dopuri de sebum și de celule moarte, care favorizează apariția punctelor albe de grăsime, cu efect doar la supra-fața pielii. Deși sebumul este o secreție naturală a glandelor sebacee și ajută la hidratarea pielii, atunci când se acumulează în exces apar comedoanele. Concret, porii sunt blocați, iar pielea nu mai poate respira.

Unde pot să apară punctele negre?

Punctele negre apar cu precădere pe față, în zona T, adică pe nas, frunte și bărbie. În aceste locuri, pielea este mai uleioasă și produce sebum în exces.

De regulă, punctele negre sunt mai vizibile pe nas, dar și deranjante, iar extracția manuală este destul de dureroasă. Dacă ai părul tuns cu breton, atunci ești predispusă la puncte negre pe frunte. Sebumul din păr poate afecta și sănătatea tenului, favorizând apariția de comedoane. Punctele negre pot apărea însă și pe corp, în cazul unor dereglări hormonale.


Punctele albe se formează atunci când porii nu iau contactul cu aerul și nu ox-idează. Chiar dacă sunt înfundați, porii capătă o culoare albă, de la grăsimea conținută. Mai mult, aceste puncte de grăsime rămân vizibile la suprafața pielii, în timp ce punctele negre sunt adâncite în epidermă.

Vrei să ai un ten curat și lipsit de imperfecțiuni? 

 

Clinica Dr. Dali din Constanța îți pune la dispoziție tratamente inovatoare, cu produse premium.

 

Tratamentul de extracție presupune:

  • Consult cu evaluare facială înainte de începerea procedurii
  • Curățarea tenului în profunzime, cu produse special destinate fiecărui tip de ten
  • Eliminarea comedoanelor, fără risc de infecții
  • Minimizarea porilor
    Consiliere cu privire la modul de îngrijire al tenului acasă & Recomandări de produse

Procedura  este minim dureroasă iar rezultatele sunt vizibile de la prima ședință.

Intră în programul „The Skin Project by Dr Dali” și redă-i tenului tău frumusețea și strălucirea pe care o merită!

 

*Disclaimer: La clinica Dr. Dali îți oferim garanția serviciilor de calitate, cu personal specializat în estetică facială și corporală. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, în funcție de anumiți factori, cum ar fi: răspunsul organismului, stilul de viață și modalitatea de aplicare a tratamentului.