Topirea excesului de acid hialuronic cu Hialuronidază

Hialuronidaza este o enzimă care facilitează hidroliza sau degradarea acidului hialuronic. Introdusă în țesut, aceasta dizolvă acidul hialuronic sintetic introdus prin injectare și nu va afecta acidul hialuronic propiu pielii noastre.

Hialuronidaza este folosită, pentru topirea acidului hialuronic care a fost introdus în exces sau care a migrat, zonele cel mai frecvent afectate fiind:

  • Buzele
  • Cearcănele
  • Zona naso-labială
  • Pomeții

Este o substanță sub formă de pulbere care va fi reconstituită cu ser fiziologic de către medic și introdusă în zona cu acid hialuronic.

Cum acționează tratamentul?

 

Hialuronidaza acționează în câteva minute și efectul se poate observa pe loc, însă uneori este mascat de edemul asociat.

În aproximativ 48 de ore efectul de vizibil dar se recomandă să așteptați minim 2 săptămâni până la orice procedură pe acea zonă, pentru că produsul încă lucrează. În anumite situații pot fi necesare ședințe suplimentare de topire cu hialuronidază.

Se poate utiliza cremă anestezică pe piele pentru diminuarea senzației de durere. Soluția poate determina ușoară usturime, însă de scurtă durată iar vânătăile pot apărea mai ales la dizolvarea acidului hialuronic din zona cearcănelor.

Pentru a evita riscul de reacții alergice la hialuronidază, un test cutanat se poate efectua cu 30 minute înainte de procedură.

Hialuronidaza este o enzimă care distruge acidul hialuronic. Odată aplicat, nu se mai poate extrage din corp iar în cazul unei supradoze pot fi consecinţe grave, din acest motiv vă sfătuim să apelați doar la specialiști în domeniu.

Ulterior procedurii, la următoarea injectare cu acid hialuronic a zonei respective, remanența acidului hialuronic poate fi mai scurtă.

 

Apelează întotdeauna la specialiști! Dr.Dali este partenerul tău de încredere în frumusețe.

*Disclaimer: La clinica Dr. Dali îți oferim garanția serviciilor de calitate, cu personal specializat în estetică facială și corporală. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, în funcție de anumiți factori, cum ar fi: răspunsul organismului, stilul de viață și modalitatea de aplicare a tratamentului.