Ce este lipoliza?

Lipoliza chimică este o procedură non-invazivă, care constă în injectarea unui amestec de substanțe naturale active, amestec ce topește depozitele localizate de țesut adipos.

Lipoliza injectabilă se poate realiza la nivelul:

• Barbiei duble;
• Obrajilor;
• Flancurilor;
• Șoldurilor;
• Abdomenului;
• Coapselor;
• Genunchilor;
• Gambelor;
• Brațelor;
• Zona feselor.

Lipoliza injectabilă îmbunătățește structurile pielii și stilumează drenajul limfatic. Lipoliza este recomandată dupa procedura de lipoaspirație, deoarece ajută la eliminarea și netezirea eventualelor depozite de țesut adipos ramase. În același timp ajuta și la întinderea pielii, conferindu-i elasticitate.

Prin topirea depozitelor localizate de grăsime, se sparg și nodulii celulitici, până la eliminarea totală, pielea devinind mai netedă și mai fermă. Lipoliza chimica nu este indicata pentru pierderea în greutate sau pentru eliminarea de depozite adipoase mari de la nivelul abdomenului sau coapselor.

O singură procedură de lipoliză nu este suficientă pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Prin topirea depozitelor localizate de grăsime, se sparg și nodulii celulitici, până la eliminarea totală, pielea devenind mai netedă și mai fermă.

Lipoliză chimică nu este indicată pentru pierderea în greutate sau pentru eliminarea de depozite adipoase mari de la nivelul abdomenului sau coapselor.

În funcție de necesitățile fiecărui pacient, medicul specialist îi va recomanda numărul necesar de ședințe pentru a obține cel mai bun rezultat. Se recomandă în general 4-6 ședințe, dar în funcție de condiția pielii pot fi necesare mai multe ședințe.

Ședințele se efectuează la 3 săptămâni. Rezultatele sunt vizibile după aproximativ 2-3 ședințe la majoritatea pacienților. Rezultatele se văd de la o ședință la alta, prin diminuarea circumferinței zonei respective.

Recomandări după procedură:

După ședințele de lipoliză se evită 2-3 zile sportul intens, sauna, dușurile fierbinți. Este recomandat ca pe parcursul tratamentului pacientul să se hidrateze foarte bine, să nu consume mâncăruri grase în exces.

 

Riscuri și efecte secundare:

Lipoliza este o terapie ce prezintă un nivel ridicat de siguranță. Imediat după procedură pielea se poate înroși ușor și poate fi percepută o senzație de usturime, înțepături, dar manifestările dispar în 30 min-1 oră.

Pot să apară uneori mici vânătăi la locurile de injectare, dar acestea vor dispărea în 4-5 zile, nelăsând niciun fel de urme.

Efecte secundare obișnuite: dureri ușoare, umflarea și înrosirea zonei tratate, mici denivelări nedureroase și temporare pe piele, efecte ce pot dura până la o săptămână.

Contraindicații:

– copii și adolescenți;
– sarcină și alăptare;
– diabet, boli cardiovasculare, afecțiuni maligne, boli de sânge, boli renale, alergii.

Nu este indicată pentru pierderea în greutate sau pentru eliminarea de depozite adipoase mari de la nivelul abdomenului sau coapselor.

*Disclaimer: La clinica Dr. Dali îți oferim garanția serviciilor de calitate, cu personal specializat în estetică facială și corporală. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, în funcție de anumiți factori, cum ar fi: răspunsul organismului, stilul de viață și modalitatea de aplicare a tratamentului.

Procedurile și tratamentele efectuate în clinica Dr Dali nu se recomandă gravidelor și femeilor care alăptează.