Epilarea definitivă este o procedură de îndepărtare îndelungată sau permanentă a firului de păr folosind un fascicul de lumină pulsat intens care prin căldura generată va distruge foliculul pilos și va împiedica viitoarea creștere a firului de păr.
Pe lângă eliminarea părului nedorit din motive estetice, epilarea laser poate fi folosită pentru a ameliora, trata sau preveni anumite afecţiuni cutanate, cum ar fi: hirsutismul (creşterea în exces a părului la femei în zona bărbiei, mustăţii, pieptului) chistul pilonidal recidivant, creşterea sub piele a firelor de păr, foliculita, hidradenita supurativă (pentru leziunile de la nivelul axilei).
Este epilarea sigură? Este dureroasă?
Epilarea definitivă nu este dureroasă. Se simte un ușor discomfort dar nu este similar epilării cu ceară. Pe parcursul ședințelor veți simți din ce în ce mai puțin. Nu este nevoie de anestezie, dar la cerere se poate folosi un sistem cu aer rece pentru a înlătura durerea.
Câte ședințe sunt necesare?
Pentru rezultate cât mai bune minimul de ședințe sunt 3 ajungând și la 10 ședințe. Diferă de la o persoană la alta în funcție de culoarea pielii, densitatea, culoarea firului de păr, zona în care se vrea tratamentul (axila, picioare, inghinal, față). Frecvența și intervalul ședințelor este recomandată de specialist dar de obicei între ședințe se așteaptă 4 – 6 săptămâni, iar pentru întreținere se vor face 1 sau 2 ședințe anual. Si aici depinde de persoana în cauză. Se întâmplă să fie nevoie de repetarea ședinței la 3 chiar 4 ani.
Specialiștii Dr. Dali Clinique Esthetique recomandă ca după fiecare ședință de epilare să se evite expunerea la soare sau la solar timp de 3-5 zile.
După prima ședință firele de păr vor ceda în aproximativ 2 săptămâni, de aceea e indicat un gomaj ușor în zona tratată.
Care sunt contraindicațiile și riscurile epilării definitive?
În primul rând astfel de proceduri nu se efectuează femeilor însărcinate sau care alăptează. Alunițelor li se acordă o atenție deosebită, trebuie să fie protejate pe parcursul ședințelor. Sunt interzise deasemenea persoanelor care au sensibilități solare, boli autoimune, infecții virale, microbiene, fungice.
Înainte de a recurge la astfel de proceduri trebuie discutat cu un specialist pentru a fi sfătuit cum sa pregătească zona asupra căreia se va acționa. Nu trebuie tratată zona cu creme înainte sau după pentru ca pot apărea arsuri sau la anumite persoane mai sensibile erupții de herpes.