Ce probleme apar la injectare?

Terapia Microneedling & PRP
iunie 29, 2020
Terapia Microneedling & PRP
iunie 29, 2020

Astăzi vorbim DESCHIS despre problemele care pot apărea la injectarea cu acid hialuronic sau Vistabel, pentru ștergerea ridurilor.

Într-una din zile ne-a călcat pragul o domnișoară care dorea augmentarea buzelor cu acid hialuronic și care a avut o experiență neplăcută cu o astfel de injectare în trecut, la una din clinicile din oraș.

Problemele au apărut după cea de-a doua injectare când ,credem noi, nu s-a folosit un ac steril, ci probabil același ac, ca și prima dată.

Mai mult, clienta noastră a trăit momente traumatizante, deoarece personalul clinicii nu și-a asumat în nici un fel responsabilitatea pentru complicațiile apărute, nu i-a fost recomandat nici un tratament și a fost trimisă la spital fără alte explicații. Nu comentăm aceste aspecte, ci doar dorim să vă atenționăm asupra faptului că este esențial să apelați întotdeauna la o clinică cu standarde de calitate, cu personal specializat și mai ales care utilizează produse omologate și de calitate.

 

NOT DR.DALI’S WORK! Vă prezentăm mai jos stadiul în care a ajuns pacienta la noi, după intervenția inițială efectuată în altă parte.

Deși pare a fi o intervenție ușoară, injectarea cu acid hialuronic sau botox poate fi uneori traumatizantă, dacă nu sunt respectate anumite reguli de igienă și manevre medicale. Cele mai frecvente cauze sunt: lipsa de pregătire a personalului, condiţiile improprii de lucru și substanţa de slabă calitate.

În primul rând, vă sfătuim să nu achiziționați  substanțele injectabile de pe internet. Chiar dacă prețul este tentant, calitatea lasă de dorit, unele substanțe pot fi neomologate. Vă veți lovi ulterior de diferite traume la nivelul feței. Vă dăm câteva exemple:

  • Asimetriile – sunt foarte greu de corectat. Uneori se ajunge și la intervenție chirurgicală.
  • Infecțiile – pot apărea la câteva zile de la injectare
  • Necroza – se pot bloca vasele de sânge. Acestea nu mai primesc oxigen şi nutrienţi și mor.

Debutează cu albirea buzei. După care apare o zonă închisă la culoare și se ajunge la pierderi parţiale ale buzei sau a țesuturilor. Acestea pot apărea la câteva zile de la injectare, drept consecinţa  unei tehnici defectuoase sau suprainfectării unei zone de necroză. În astfel de cazuri aveți nevoie de un tratament urgent!

Cantitatea injectării nu trebuie să depăşească 1 ml, iar proporţia dintre buza de jos şi cea de sus să fie de 60/40 (buza superioară să nu fie mai mare decât cea inferioară).

Realizate de personal necalificat injectările cu acid hialuronic sau botox pot produce o ușoară paralizie a părților tratate.

Pentru a preveni aceste riscuri, sfatul nostru este să apelați la un medic de încredere, specializat în astfel de intervenții. Un medic care cunoaște procedura de injectare, vă explică pe înțelesul dumneavoastră și își asumă riscurile unor astfel de intervenții.

Am tratat acest caz cu foarte mare responsabilitate, clientei i-a fost recomandat un tratament pentru reducerea inflamației și eliminarea infecției.

După perioada de vindecare, care a fost rapidă din fericire, buzele au fost remodelate prin injectarea cu acid hyaluronic premium, respectând procedurile atât din punct de vedere medical cât și sanitar, igienic, așa cum se întâmplă de fiecare dată la Dr.Dali.

A urmat o scurtă perioadă de monitorizare care s-a încheiat cu o clientă fericită, frumoasă și mai ales sănătoasă!

Apelează întotdeauna la specialiști! Dr.Dali este partenerul tău de încredere în frumusețe.

 

Notă: Fotografiile sunt cu titlu de prezentare, puse la dispoziția clinicii Dr Dali Clinique Esthetique prin consimțământul pacientei. Fotografiile pot fi preluate numai cu acordul confirmat în scris al Dr.Dali Clinique Esthetique.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu Politica de confidențialitate.
Mai mult