Blefaroplastia Superioară

 

Cunoscută și sub numele de chirurgia pleoapelor, este o procedură estetică ce implică îndepărtarea excesului de piele, grăsime și țesut muscular de la nivelul pleoapelor superioare.

Scopul principal al acestei intervenții este de a îmbunătăți aspectul pleoapelor căzute sau grele, care nu numai că dau o impresie de oboseală și îmbătrânire, dar pot și împiedica vederea.

 

Când este nevoie de blefaroplastie superioară?

Blefaroplastia superioară este recomandată atunci când pleoapele superioare devin atât de laxe încât pielea în exces obstrucționează câmpul vizual sau când aspectul pleoapelor induce un sentiment și un aspect de privire îmbătrânită.

De asemenea, persoanele care suferă de probleme legate de simetria pleoapelor sau de acumulări de grăsime nedorite în această zonă, li se poate recomanda această procedură.

Ce presupune procedura?

Blefaroplastia superioară se efectuează de obicei sub anestezie locală, combinată cu sedare, pentru a asigura confortul pacientului pe durata intervenției.

Durata medie a intervenției este în medie o oră.

Chirurgul va face incizii precise în liniile naturale ale pleoapelor pentru a minimiza vizibilitatea cicatricilor postoperatorii.

Prin aceste incizii, excesul de piele și grăsime este îndepărtat sau redistribuit, iar țesutul muscular este, după caz, întărit. Închiderea inciziilor se face cu suturi foarte fine pentru a promova o vindecare rapidă și discretă.

Beneficiile post procedură

 

Beneficiile blefaroplastiei superioare pot fi atât estetice, cât și funcționale.

Estetic, pacienții vor observa o îmbunătățire a aspectului ochilor – aceștia vor părea mai mari, mai odihniți și mai tineri.

Pe lângă beneficiile vizuale, mulți pacienți observă o îmbunătățire a câmpului vizual, în cazul în care pleoapele grele le obstrucționau vederea.

 

Recuperarea postoperatorie

Perioada de recuperare după blefaroplastia superioară este relativ scurtă.

Majoritatea pacienților pot relua activitățile normale în decurs de o săptămână sau două, cu condiția să urmeze îndeaproape instrucțiunile medicului.

Vânătăile și umflăturile sunt normale și se vor diminua treptat. Este esențial să se evite activitățile care solicită ochii, cum ar fi cititul sau utilizarea ecranelor, pentru primele zile după operație.

Blefaroplastia superioară poate avea un impact pozitiv substanțial asupra vieții pacienților, oferind nu doar îmbunătățiri vizibile în aspectul fizic, dar și în calitatea vieții prin îmbunătățirea vederii și eliminarea disconfortului cauzat de pleoapele grele.

Cu toate acestea, ca orice procedură chirurgicală, este important să se discute deschis cu chirurgul despre așteptările realiste și să se cântărească toate opțiunile și riscurile.

Intervențiile chirurgicale care fac parte din specialitatea medicală Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă se efectuează la clinica din București.

*Disclaimer: La clinica Dr. Dali îți oferim garanția serviciilor de calitate, cu personal specializat în estetică facială și corporală. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, în funcție de anumiți factori, cum ar fi: răspunsul organismului, stilul de viață și modalitatea de aplicare a tratamentului.

Procedurile și tratamentele efectuate în clinica Dr Dali nu se recomandă gravidelor și femeilor care alăptează.