Augmentarea Mamară

Ce este augmentarea mamară?

Augmentarea mamară este o procedură chirurgicală destinată să mărească și să îmbunătățească aspectul sânilor.

Scopul principal este de a crește volumul, de a îmbunătăți forma și de a corecta asimetriile sânilor. Acest lucru se realizează cel mai adesea prin implanturi mamare.

În ultimii ani au fost introduse și alte tehnici, cum ar fi transferul de grăsime – adică se utilizează grăsimea proprie a pacientului pentru a obține un aspec natural.

Când este recomandată augmentarea mamară?

Augmentarea mamară este recomandată femeilor care sunt nemulțumite de mărimea sau forma sânilor lor.

Unele femei pot avea sâni natural mici, în timp ce altele pot observa schimbări după sarcină, alăptare sau pierdere în greutate.

De asemenea, procedura poate fi recomandată în urma unei mastectomii sau pentru corectarea asimetriilor semnificative.

Ce presupune procedura de augmentare mamară?

Procedura de augmentare mamară se realizează sub anestezie generală și poate dura între una și trei ore.

Chirurgul va face o incizie, de obicei sub sân, în jurul areolei sau în pliul axilar, prin care va fi inserat implantul mamar.

După plasarea implantului, inciziile sunt închise cu suturi, iar zona este bandajată.

Se pot utiliza și drenuri temporare pentru a elimina excesul de lichid.

Pacienții sunt, de obicei, capabili să se întoarcă acasă în aceeași zi, dar recuperarea completă poate dura câteva săptămâni.

De asemenea, procedura poate fi recomandată în urma unei mastectomii sau pentru corectarea asimetriilor semnificative.

Sfaturi preoperatorii și postoperatorii

 

Orice procedură chirurgicală vine cu un set de riscuri și beneficii, iar augmentarea mamară nu este o excepție. Este esențial ca pacientele să discute cu chirurgul lor despre așteptări, tipurile de implanturi, dimensiunea și forma dorită, precum și despre orice preocupări legate de procedură.

După operație, pacientele vor trebui să poarte un sutien de suport și să evite ridicarea greutăților sau activitățile fizice intense pentru o perioadă recomandată de chirurg. Vor urma și întâlniri de urmărire pentru a monitoriza procesul de vindecare și pentru a se asigura că nu apar complicații.

Augmentarea mamară poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra stimei de sine și a încrederii în sine pentru multe femei. Cu toate acestea, este crucial ca decizia de a merge mai departe cu această procedură să fie luată cu o înțelegere completă a tuturor aspectelor implicate.

La clinica Dr. Dali consultul și intervenția sunt realizate de către un medic chirurg estetician calificat și cu experiență. Aceste aspecte sunt esențiale pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile și pentru a menține sănătatea și siguranța pacientului ca prioritate supremă.

*Disclaimer: La clinica Dr. Dali îți oferim garanția serviciilor de calitate, cu personal specializat în estetică facială și corporală. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, în funcție de anumiți factori, cum ar fi: răspunsul organismului, stilul de viață și modalitatea de aplicare a tratamentului.

Procedurile și tratamentele efectuate în clinica Dr Dali nu se recomandă gravidelor și femeilor care alăptează.