Acidul hialuronic- secretul unui ten tânăr și frumos

Ce este celulita și cum o tratăm
iunie 26, 2020
Soluția perfectă pentru corectarea ridurilor
iunie 26, 2020
Ce este celulita și cum o tratăm
iunie 26, 2020
Soluția perfectă pentru corectarea ridurilor
iunie 26, 2020

Acidul Hialuronic este, pentru multe dintre noi, cel mai bun aliat al pielii noastre dar si cel mai de temut dușman al imperfecțiunilor.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o proteină, un carbohidrat, o polizaharidă sau pur și simplu o substanță produsă în mod natural de corpul nostru, în special în cartilaje și în piele. Are rol de a transporta nutrienţii către celule și de a menține hidratarea la nivelul țesuturilor, crește rezistența și elasticitatea pielii, cicatrizează leziunile și lubrifiază cartilajele și articulațiile.

 

La ce se folosește acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este folosit în medicină, în produsele și procedurile cosmetice de remodelare sau corectare a diferitelor imperfecțiuni. Sintetizat în laborator acesta se folosește în tratarea osteoporozei, problemelor de la nivelul ochilor și tratarea problemelor respiratorii. În domeniul esteticii se utilizează pentru:

– Volumizarea si reconturarea buzelor

– Netezirea ridurilor

– Restructurarea pomeților

– Corectarea cearcănelor

– Atenuarea ridurilor nazo-labiale

– Umplerea ridurilor din etajul inferior al feței

Cu ajutorul acestor fillere veți redobândi trăsăturile armonioase și juvenile ale feței. Aspectul liniilor fine și al ridurilor sunt îmbunătățite instant încă de la prima ședință. Acidul hialuronic acționează ca un burete, având capacitatea de a atrage și de a reține cantități mari de apă.

Augmentarea buzelor este una dintre tehnicile cele mai solicitate la noi în clinică. Pacienții noștri își doresc fie buze mai voluminoase, fie un contur discret sau corectarea asimetriilor.

Motivul injectării este unul foarte important. Nu întotdeauna ceea ce ne dorim este și benefic nevoilor noastre; mai ales fizic. Consultul la un medic specialist este esențial, pentru că veți fi sfătuiți întocmai.

Nu apelați la personal necalificat deoarece riscați să aveți un rezultat negativ; vă puteți pierde naturalețea având un aspect exagerat. Uneori nu este nevoie decât de corectarea colțului buzelor pentru ca expresia feței să fie schimbată, iar adăugarea volumului se poate obține în mai multe ședințe fără ca rezultatele să iasă în evidenţă. Cantitatea de substanță injectată va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră în funcție de zona care se cere a fi tratată.

Nu recomandăm ca intervențiile să fie făcute în baza unor fotografii ca și referință. Fiecare persoană este unică, cu trăsături diferite. Ni s-a întâmplat să avem pacienți care au venit cu fotografia unei actrițe/persoană publică și să ni se ceară „Așa vreau să arăt”. Aici un rol foarte important îl are medicul deoarece trebuie să discute deschis cu pacientul și să îi explice variantele benefice fizionomiei sale și ce riscuri sunt dacă „vrea să arate așa”. Acest lucru este valabil atât în procedura de volumizare a buzelor dar și când este vorba de corectarea ridurilor. Bineînțeles decizia este în totalitate a pacientului.

Asupra ridurilor, acidul hialuronic are efect rapid și eficient, mai ales la ridurile fine. Veți avea un aspect mai tânăr, iar după tratarea cearcănelor oboseala de pe chipul dumneavoastră va fi dată uitării. Una dintre cauzele apariției ridurilor la nivelul feței este tocmai pierderea acidului hialuronic. Deci noi nu facem altceva decât să înapoiem corpului ce a pierdut în mod natural.

 

Există efecte secundare după injectare?

Statistic vorbind cele mai întâlnite neplăceri sunt mici umflături sau hematoame care se resorb în cateva zile, roșeață sau vânătăi care la rândul lor dispar în câteva zile. Fiind o substanță 100% naturală corpul nu răspunde negativ, decât în cazuri foarte rare.

DAR: am întâlnit cazuri în care pacienții au apelat la persoane necalificate, au achiziționat substanța de pe internet iar rezultatele au fost, din păcate catastrofale și au pus sănătatea pacientului în pericol. Gândiți-vă că mai costisitor va fi pentru dumnevoastră să îndreptați o intervenție greșită și totodată mai dureroasă.

Astfel de intervenții nereușite produc traume fizice și psihice pacientului. Apelați la experții acreditați.

La clinica Dr. Dali lucrăm doar cu produse omologate, de ultimă generație iar personalul este acreditat și instruit să lucreze cu cele mai noi tehnici.

Cât rezistă efectul injectării cu acid hialuronic?

Deși este nevoie de doar 15 minute pentru injectarea acidului hialuronic, durata efectului poate fi de până la 12 luni. Depinde desigur de calitatea substanței injectate, de zona tratată dar și de metabolismul pacientului. Să nu uităm că acidul hialuronic este 100% biodegradabil. Pentru un rezultat cât mai bun veți primi indicații și de la medicul specialist.

 

Cât de des trebuie să-mi injectez acid hialuronic?

Există acid hialuronic care rezistă între 9-12 luni sau 1-2 ani. Ca și atunci când ne vopsim sau când ne pensăm, trebuie să mergem la o anumită perioadă să întreținem efectul. Cum spuneam și mai sus, acest lucru este diferit de la o persoană la alta, dar și de mâna care a injectat.

 

Cât de eficiente sunt cremele cu acid hialuronic?

Astăzi piața este plină cu creme „minune” antirid. Eficiența acestora asupra ridurilor este aproape nulă. Ajută la menținerea elasticității pielii. Îmbunătățirea se observă după 3 sau 6 luni de folosire consecventă a produsului, dar nu va stopa procesul de îmbătrânire sau formarea ridurilor.

Niciodată nu veți avea aceleași rezultate în urma folosirii unei creme (oricât de mare ar avea prețul) ca rezultatul obținut în urma injectării cu acid hialuronic. Pielea este o barieră foarte puternică. Crema te poate ajuta cu liniile fine sau decolorarea pielii. Ea previne/întârzie apariția ridurilor stând în fața radiațiilor UV, poluării sau a altor factori care influențează pielea, dar nu poate trata ridurile în profunzime.

De la ce vârstă pot apela la tratamentele cu acid hialuronic?

Fiind o substanță care se regăsește în mod natural în corp, nu există limită de vârstă. Noi însă cerem ca pacienții să fie la vârsta majoră, iar dacă nu să fie însoțiți de unul dintre părinți/tutore legal.

Nu încurajăm tinerii să apeleze la injectări, decât dacă au într-adevăr nevoie.

 

Există pe piață alte substanțe mai bune decât acidul hialuronic?

Având în vedere întrebuințarea acidului hialuronic, acesta a depășit alte substanțe precum colagenul, siliconul, transferul de grăsime proprie.

Colagenul s-a dovedit a fi alergen, siliconul sau alte sintetice dau reacții de respingere, granuloame, migrări, iar transferul de grăsime proprie necesită intervenție chirurgicală. Siliconul și grăsimea au greutate proprie. Peste ani corecția va fi foarte dificilă, deoarece corpul nostru se va modifica, iar acolo unde va fi un implant definitiv riscurile de granulare vor fi enorme.

Ce pot face dacă rezultatul nu este cel dorit?

Acidul hialuronic se dizolvă cu hialuronidază. Este o enzimă care va desface depozitele de acid hialuronic, cu acțiune la 24-48 ore de la injectare.

La clinica Dr. Dali găsești specialiștii in estetica, de care ai nevoie pentru aceste proceduri, aparatura si produse de ultima generatie si o atmosfera placuta si relaxanta.

Specialiștii noștri lucrează în condiții de maximă siguranță folosind echipamente și tehnici de ultimă generație. Iar rezultatele sunt pe măsură: chipul tău, mai armonios ca oricând, va fi răsfățat cu ajutorul unor proceduri revoluționare fără nicio intervenție chirurgicală.

Mai multe detalii despre tratamentul cu acid hialuronic la Dr. Dali, poti citi si aici.

Frumusețea ta este misiunea noastră! Îți vei recăpăta încrederea în tine și vei fi invidiată pentru felul în care arăți. Vei fi încurajată să-ți depășești temerile și să te simți din nou bine în pielea ta. Te așteptăm să ne cunoști!

*Disclaimer: Rezultatele procedurilor nu sunt garantate si pot varia de la o persoana la alta, in functie de anumiti factori, cum ar fi: raspunsul organismului, stilul de viata si modalitatea de aplicare a tratamentului.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu Politica de confidențialitate.
Mai mult